Duurzame partners
Het huishoudelijke afval wordt opgehaald door Cyclus. Zij ondersteunen de gemeente bij het creëren van een schoon en veilig leefmilieu. Zij zorgen dat het afval van inwoners wordt opgehaald en dat het netjes blijft op straat. Cyclus is de schakel tussen afval en de opwerking tot waardevolle grondstoffen.
Kaag & Braassem Zoemt is een initiatief dat gericht is op het bevorderen van de biodiversiteit, specifiek door het structureel vergroten van het voedselaanbod en nestgelegenheid voor wilde bijen en andere bestuivers in de gemeente Kaag & Braassem. Benieuwd hoe u kunt bijdragen aan de biodiversiteit? Doe dan mee aan de Rijke tuin workshop! Ga voor meer informatie naar de website van Kaag en Braassem Zoemt.
KBenergie is de energiecoöperatie voor de gemeente Kaag en Braassem. Zij zetten zich in voor een duurzaam Kaag en Braassem en zijn altijd op zoek naar lege daken waarop zij met inwoners en ondernemers duurzame energie kunnen opwekken. Een mooie manier om te profiteren van zonnestroom.
Klimaatverandering raakt ons allemaal, en zo’n 75% van de Nederlanders maakt zich daar zorgen over. U ook? Dan wilt u vast weten wat u kunt doen. KlimaatGesprekken helpt u ontdekken hoe u, samen met anderen, stappen kunt zetten in de verduurzaming van uw eigen leven, en hoe u uw omgeving daar op een positieve manier in meeneemt. Thuis én op uw werk. Ga voor meer informatie, workshops en trainingen naar de website van KlimaatGesprekken.
Leimuiden Duurzaam zet zich in voor alle inwoners van Leimuiden. Zij helpen inwoners met het maken van duurzame keuzes op het gebied van energie besparen, isoleren en energie opwek. Zij geven onder andere advies aan huis en zijn elke dinsdag van 16:00 – 19:00 uur en op afspraak beschikbaar op het informatiecentrum aan de Acacialaan/Larikslaan 50.
Regionaal Energieloket is het onafhankelijke en professionele energieloket van Kaag en Braassem. U kunt bij hen terecht met al uw vragen over duurzaam (ver)bouwen, energie besparen en energie opwekken.
Er is een manier om geen speelgoed te kopen en tóch onbeperkt te kunnen spelen: maak kennis met Speelotheek de Tulp. De Speelotheek is een bibliotheek, maar dan voor speelgoed. Met een abonnement kunt u iedere drie weken speelgoed komen lenen. Een mooi initiatief om duurzaam met speelgoed om te gaan. Ga voor meer informatie naar de website van Speelotheek De Tulp.
Blauwe zones zijn gebieden in de wereld waar mensen langer leven en gezond oud worden. Deze plekken dienen voor Stichting Blauwe Zone als blauwdruk voor een ambitieus en mooi gezondheidsinitiatief in Kaag en Braassem. Hun doel: gezondheid voor iedereen, zonder commercieel oogpunt.
Stichting Groen Licht maakt zich sterk voor het behoud van een groen en schoon Kaag en Braassem. Zij bieden natuureducatie aan, gericht op de natuur in Kaag en Braassem, zodat inwoners de natuur in de gemeente ontdekken, waarderen en willen beschermen.
Stichting Steenbreek is een landelijke kennis- en netwerkorganisatie die ondersteuning biedt bij het duurzaam vergroenen van onze leefomgeving.